Kom direct in contact: 058 - 257 40 59 of 06-53941835 info@reproplusnwf.nl

 

 

Reproplus NWF: onafhankelijk specialist op het gebied van vruchtbaarheid van rundvee.

Maak kennis
  • Breed aanbod sperma van stieren
  • Korte lijnen, service op maat
  • Paringsadvies voor alle melkrassen
  • Twee gescheiden inseminatie ronde's

Kaatsters in topvorm, ongekende vrouwenkaats wedstrijd.

dinsdag 13 augustus 2019

De kaatsparturen van opslagers Ilse Tuinenga en Nynke Sijbrandij regeren dit seizoen met harde hand in de dames hoofdklasse.

Reproplus sponsort het partoer Sybrandij, Van der Leest en Zeinstra.

Bron: Leeuwarder Courant.

Ze maken de dienst uit, verdelen de buit en laten de kruimels aan de overige parturen. De vijftien vrijeformatiepartijen die tot dusver in de dames hoofdklasse werden afgewerkt, kenden maar twee verschillende winnaars. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra boekten acht overwinningen. Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra noteerden gisteren hun zevende zege van het seizoen.

De twee topfavorieten voor de Frouljus PC in Weidum (op woensdag 21 augustus) troffen elkaar in Harlingen in de finale. Sijbrandij, Van der Leest en Zeinstra trokken met 5-3 en 6-2 aan het langste eind. Ze begonnen fel, kwamen snel op een 3-0 voorsprong en gaven het initiatief nooit meer uit handen.

Marrit Zeinstra bezorgde haar formatie twee keer een riante voorsprong van drie eersten. Met een schitterende actie op de boven retourneerde ze de bal op 3-1 en 6-2 tot voor de kaats. Bij een 4-2 en 6-4 stand sloeg ze vorstelijk boven. Op 5-3 en 6-2 besliste de uitstekend kaatsende Sijbrandij de partij met een zitbal.

Het was de zesde keer dat de twee topparturen elkaar dit jaar in de finale ontmoetten. Beide formaties wonnen nu ieder drie keer. De twee topparturen ontlopen elkaar niet zoveel. Maar het niveauverschil met de overige parturen is groot, zo weet ook Ilse Tuinenga. „It gat mei de oare partoeren is yndied grut. Wy binne gewoanwei better as dy oaren”, aldus de opslager, die met haar loeiharde en geplaatste ballen veel perkspelers de baas is.

De top in het dameskaatsen is smal. Tuinenga: „Foar de oare keatsters en it keatsen yn it algemien is dat miskien net sa leuk. Mar ast ûnderdiel útmakkest fan ien fan de twa toppartoeren dan fynst dat net slim.”

Sijbrandij merkt dat het niveau in de breedte lager ligt dan een paar jaar geleden. „Mar wy moatte dy oare partoeren net ûnderskatte. Dat is gefaarlik.” Volgens haar maat Imke van der Leest kan het dameskaatsen wel een impuls gebruiken. „Ik meitsje my wolris wat soargen oer de breedte fan de top.” Naast de twee topparturen zijn het met name de formaties van opslagers Anne Monfils (met Margriet Bakker en Harmke Siegersma goed voor zeven premies en twee kleine premies) en Tineke Dijkstra (Sandra Hofstra-Louise Krol goed voor een premie en zes kleine premies) die om de prijzen kaatsen. „It gat mei de partoeren dêr wer ûnder is ek grut”, aldus Tuinenga.

Samen met haar maten Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra won Tuinenga vorig jaar de Frouljus PC. Tuinenga (drie keer), Wijnia (twee keer) en Scheepstra (vier keer) weten wat het is om in Weidum te winnen. „Ja, dat is wier. Dat kin yn ús foardiel wêze”, aldus Tuinenga.

Imke van der Leest won de Frouljus PC drie keer. Haar maten Sijbrandij en Zeinstra gaan voor hun eerste zege. Sijbrandij kijkt er naar uit en voelt dat het met de vorm wel goed zit. „Ik ha der sin yn. Dit is myn bêste jier oant no ta. Wy binne hiel konstant en geane ús best dwaan om it nivo wat wy hjoed yn de finale helle ha, ek yn Weidum sjen te litten.”

Sijbrandij leeft ontspannen toe naar de Frouljus PC. Minder dan in voorgaande jaren legt ze de focus op Weidum . „Natuerlik wol ik graach winne, mar wy draaie no ek al in moai seizoen. Ik fiel minder spanning.”

Als het aan opslagers Tuinenga en Sijbrandij ligt, treffen beide topparturen elkaar in Weidum niet eerder dan in de finale. „Dat soe moai wêze foar it publyk”, aldus Tuinenga. Sijbrandij: „Hooplik lotsje wy út elkoar.”

Bron Leeuwarder Courant.

Reproplus NWF: onafhankelijk specialist op het gebied van vruchtbaarheid van rundvee.