Kom direct in contact: 058 - 257 40 59 of 06-53941835 info@reproplusnwf.nl

 

 

Reproplus NWF: onafhankelijk specialist op het gebied van vruchtbaarheid van rundvee.

Maak kennis
  • Breed aanbod sperma van stieren
  • Korte lijnen, service op maat
  • Paringsadvies voor alle melkrassen
  • Twee gescheiden inseminatie ronde's

Stier van de maand: DANSHOT

zondag 1 april 2018

Gerard Vosman  van leverancier KI Kampen over Danshot:

 

DANSHOT

De stier Danshot van de familie Enting uit het Drentse Grollo maakte een prachtig debuut met zijn eerste dochtergeteste index vorig jaar augustus. Hij heeft het niet van een vreemde. De moeder van Danshot, Shottledochter De Witte 171 is een fraaie verschijning en produceert prima. Dit kunnen we ook wel zeggen van de grootmoeder van Danshot, zij is een sterke Paramountdochter en evenals de moeder van Danshot met excellent ingeschreven.

Danshot groep Hardenberg met rechts de moeder en grootmoeder van Danshot.

De 89 melkgevende Danshotdochters bezorgen hem een prima index. Goed melk met positieve gehalten; +775kg melk +0.02%vet +0.00% eiwit goed voor 197 inet. De exterieurfokwaarde is meer dan prima met 112 Totaal. In de praktijk zien we ruim ontwikkelde Danshotdochters met veel inhoud en openheid waarbij kruisligging optimaal is. De benen van de Danshotdochters zijn prima van stand zowel achter als zij en ook in beengebruik overtuigen de Danshotdochters. Over de uiers kunnen we kort zijn. De ondiepe uiers zijn van voren sterk aangehecht terwijl ze achter hoog aangehecht zijn.

De speenplaatsing is prima, deze zijn zowel voor als achter midden onder de melkkwartieren geplaatst. Gemeten in cijfers start Danshot met de overtuigende exterieurfokwaarde van 103 frame, 105 type, 112 uier en 108 benen goed voor 112 totaal. Wat de stier Danshot een makkelijke stier maakt voor een breed gebruik is zijn functionele vererving.

In het kort gezegd, voor alle functionele kenmerken laat Danshot prima fokwaarden noteren waarbij laatrijpheid en persistentie opvallend sterke troeven zijn. Sperma van Danshot is beschikbaar voor € 16,00 en gesekst voor € 40,00 per dosis.

Reproplus NWF: onafhankelijk specialist op het gebied van vruchtbaarheid van rundvee.