Kom direct in contact: 058 - 257 40 59 of 06-53941835 info@reproplusnwf.nl

 

 

Reproplus NWF: onafhankelijk specialist op het gebied van vruchtbaarheid van rundvee.

Maak kennis
  • Breed aanbod sperma van stieren
  • Korte lijnen, service op maat
  • Paringsadvies voor alle melkrassen
  • Twee gescheiden inseminatie ronde's

Toer de boer, Stienser Aldlan, zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 15.00 uur!

zaterdag 11 mei 2019

Een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met meerdere veehouderijen.

TOER DE BOER link met allemaal informatie.

Zaterdag 25 mei a.s. tussen 10.00 en 15.00 uur zetten 6 boerderijen de deuren wijd open tijdens de fiets-en wandeltocht TOER de BOER door het Stienser Âldlan, bij deze stellen wij 3 deelnemende bedrijven aan u voor.

Buiten zie je de paarden lopen naast de boerderij aan de Harnsterdyk 7, een hobby  van familie de Boer-Talsma. Terwijl de koeien worden gemolken met een robot, kan de boer bij de 54.000 kippen langs die in twee stallen lopen met een overdekte uitloop. Op deze stallen liggen zonnepanelen die voor energie zorgen dat op het bedrijf wordt gebruikt. Daarnaast is er een mestvergister die o.a. het zwembad in Stiens verwarmt. 

Bij de familie Anema-Jukema aan deTruerderdyk 30 lopen de 230 melkkoeien buiten, hier blijkt dat een groot bedrijf ook prima aan weidegang kan doen. Hoe de koeien worden gemolken laten zij u graag zien in de melkstal. Een stier, pony, 7 kippen en een Duits reuzekonijn maken de veestapel compleet. Ook aan de vogels wordt gedacht door agrarisch natuurbeheer.

Bij familie Zeinstra-Hermanides  aan deWurgedyk 8 kun je naast een kijkje in de stal te nemen ook de tractoren met zijn machines zoals maaier, hark, schudder en voermengwagen bewonderen. Er wordt uitleg gegeven hoe het proces van gras tot kuil tot stand komt. Ook in de wintermaanden krijgen koeien dus gezond ruwvoer van eigen land. Wie nog nooit een kuilbult van dichtbij heeft bekeken kan dit nu met eigen ogen zien,voelen en ruiken. Naast de koeien zijn er ook een paar kippen en 2 kalkoenen op het bedrijf. De kleine kinderen kunnen hier eieren zoeken en op traptrekkers een parcours afleggen. 

Nieuwsgierig geworden; kom dan langs op het Stienser âldlân

Reproplus NWF: onafhankelijk specialist op het gebied van vruchtbaarheid van rundvee.